Sundvollen – Lier 3. september 2016

dscf0641

Holsfjorden i retning Sundvollen.

Det er moro når det funker på Sundvollen. Startet ganske tidlig, og fikk en minnerik tur med stadig bedre forhold. Toppet turen med en kort, men veldig morsom distansetur til Lier. Det er ikke alltid kilometerne som avgjør.

Først tre timer med morsom flyving langs et langstrakt hang ispedd termikk. Da vi måtte dra ører over Utøya fikk Sondre den skrudde ideen om å fly bort til Reinhart i Lier. Det er en strekning med mye vann, skog og få landinger. Nølte først, var redd for å møte solgangsbris fra sør på veien. Noe sjekket værstasjonen på Egge for oss. Den viste nordvest, dermed hadde vi ingen unnskyldninger for ikke å prøve.

dscf0618

Vik sett fra litt forbi Kongen.

Det kilte i magen da vi la i vei. Det gikk glatt en stund i medvind og løft, men da vi var kommet til sandtaket så vi firehundre-something på høydemåleren. Heldigvis var bilveien sperret av ras og dermed stengt – den ville egnet seg som nødlanding. Men over sandtaket fikk vi en grei boble, og jordene ved Sylling kom innen rekkevidde. Jubelen gjallet ut over Holsfjorden.

dscf0627

Sondre innenfor Utøya. Begynner å bli klar for å dra på eventyr.

dscf0631

Sondre på hanget.

Fikk mye sidevind og turbulens videre herfra. Det ble litt strevsomt. Fant Reinharts hus etter hvert, og heldigvis var han hjemme. Det var nok av vind fra vest, og det ble en svett oppgave å komme seg ned på anstendig vis. Ikke så mye flyglede akkurat da. Men Reinhart pekte ut et digert jorde, og over radioen geleidet han oss ned før han serverte oss forfriskninger og godsaker. Deretter kjørte han oss til Asker hvor vi møtte Erik og Nate med bilen min. Snakk om service og et herlig flymiljø!

dscf0642

Sylling.

dscf0643

Lierdalen sett fra Sylling.

dscf0647

Omsider er Sondre og jeg trygt nede i Reinharts velstelte hage hvor vi fikk forfriskninger og transport til Asker!

 

Flight statistics
Date         2016-09-03
Start/finish     09:28:32 - 14:02:07
Duration       4 : 33 : 35
Max./min. height   908 / 85 m
Max. mean/top speed 58 km/h / 61 km/h
Max/min climb rate  1.95 / -2.02 m/s over 60s
Total distance    123.79 km

Tracklog