Sundvollen 10. mai 2015

Sundvollen sett fra Gyrihaugen

Sundvollen sett fra Gyrihaugen

Oppklarnende og tørrere vær etter nattens frontpassering. Det grønnes i lauv og li, og stemningen og oppmøtet var upåklagelig.
Fint startbart da jeg kom, og mange fikk mer eller mindre skliturer. Sosialiserte og ventet på at sola skulle komme rundt og kanskje gi noe termikk. Slik gikk det.
Det er ikke ofte noen tar initiativet til det her, men i dag fikk vi Røyken ATC til å åpne Sundvollen til 5000 fot (1524 meter).
Tok av på HG-starten i enkle startforhold. Gode sykluser, men vanskelig å komme høyt foran start. Med mange vinger i lufta trengte man dog ikke å gjette. Satte etter flokken som hang på nordsiden av starten. Her løftet det veldig bra, og over hytta på hjørnet fant jeg dagens fineste boble og fikk god høyde. Antok dette var talende for termikken videre mot Gyrihaugen, og satte kursen.

Sundvollen med utsikt til Tyrifjorden, Holsfjorden og Oslofjorden i det fjerne.

Sundvollen med utsikt til Tyrifjorden, Holsfjorden og Oslofjorden i det fjerne.

Like fint var det ikke, men det var nok av løft likevel. Vinden økte og dreide mer over på vest. Snudde og fikk returen i motvind. Prøvde å skru noen kraftige bobler, men med avdriften gikk spinningen opp i vinningen. Etter hvert løftet det støtt, langt ut fra hanget. Nesten skyfritt og en betagende utsikt fra den gode høyden. Kom omtrent til Golfbaneøya før jeg snudde igjen. Fikk beskjed om turbulens på landing (to ble hentet i ambulanse, veldig trist), og landet trygt på HG-jordet sammen med to andre. Like etter kom Christofer og skysset oss opp igjen – tusen takk!

Har krøka med motvinds til Storøya med golfbanen. Utøya helt til venstre.

Har krøka med motvinds til Storøya med golfbanen. Utøya helt til venstre.

Vestlig vind 3-5 m/s. Trykket steg raskt (1009 – 1018 hPa), og lufta ble tørr (28 %) i løpet av dagen. 12 C.

Flight statistics
Date         2015-05-10
Start/finish     13:22:33 - 15:03:37
Duration       1 : 41 : 04
Max./min. height   966 / 102 m
Max. mean/top speed 50 km/h / 58 km/h
Max/min climb rate  1.72 / -1.48 m/s over 60s
Total distance    38.91 km

Tracklog