Ringerudkollen 13. oktober 2012 – tur nr. 2

DCIM100GOPRO

Jevnt løft foran Ringerudkollen en vakker senhøstdag.

Vel oppe igjen etter første tur var vinden mer lovende. Først kunne vi more oss med å se det to-hodete trollet fra Telemark springe ut fra berget, og med hoing og muntre rop entre hanget til tross for sine 220 kg under duken.
Nå var vi blitt en anseelig gjeng som var klare til å fly. For å fortgang i startavviklingen kløv jeg helt øverst i lia der det begynte å flate litt ut. Det så ut som en god idé for meg, men nå var vinden sterkere og litt skjev fra øst. Det ga rotete luft, og jeg strevde en del før jeg fikk vingen skikkelig opp og fant balansen. Men da jeg tok av drev vingen sidelengs vestover, og det var med knappest mulig marging jeg passerte trærne – på baksiden, faktisk. Det var ikke morsomt, men heldigvis var løftet så kraftig allerede at jeg ble løftet klar før jeg havnet i granbaret. Jeg innrømmer at faren for ugreie så langt bak i skjev og ganske mye vind var ganske opplagt.
Men vel ute løftet det umåtelig, og slettes ikke bare fremfor kollen. Det var lett å henge bortover mot Ringerudseter, og snart løftet det over alt – også langt frem mot vannet. Jeg fikk til slutt vrikket meg over 1000 meter, og prøvde meg på en seilas inn over mot Høgfjellet hvor jeg så for meg et festlig hang over den snødekkede toppen. Det gikk riktig fint et godt stykke, men vinden hadde økt og da jeg var kommet godt i le av Ringerudkollen kom jeg inn i turbulens og durabelig synk. Det var med nød og neppe og full speed jeg kom meg frem til hanget igjen. Men nå var vinden virkelig frisknet på – det brøt ute på vannet – og alle mann tok rev i seilene og karret seg ned.
Dagen gikk langt over forventningene – morsomme forhold og hyggelige medpiloter.
Nok en gang takk til Sondre for at du lurte meg ut – sesongen var åpenbart ikke slutt!

Flight statistics
Date         2012-10-13
Start/finish     12:35:24 - 13:53:05
Duration       1 : 17 : 41
Max./min. height   1001 / 198 m
Max. mean/top speed 54 km/h / 61 km/h
Max/min climb rate  1.08 / -1.47 m/s over 60s
Total distance    23.68 km

Tracklog