Hjartdal 11. august 2012

 

Hjartdal

Stort, spontant oppmøte i Hjartdal. Fint sted for para-waiting.

Fetter Anton på tur. Mange hadde vaglet seg til på den flotte Hjartdal-starten i solskinnet. Ikke en cumulus var å se, men forventningene var temmelig høye innledningsvis. Men trykket var minst like høyt, og vi som telte og målte sykluser fikk lite å gjøre. Jeg ringte tårnet på Notodden som i dag raust ga oss fri passasje i TIZ-en uten begrensninger.
De første som startet kom aldri høyt, men endte opp over Fossjordet hvor de utviste en imponerende kloreinnsats. Resten av gjengen iverksatte dermed langdryg paraventing. Riktig så hyggelig var det!
Flere startet innemellom, men til slutt forhåndsdømte jeg dagen som en som ikke ga mer enn vakkert vær og en sklitur. Da jeg sto startklar var jeg mentalt allerede i bilen på vei hjem. Men over tretoppene var det likevel et og annet – kanskje var det litt tidlig å avblåse? For å gjøre historien kort: Etter intim kloring over tretoppene rett øst for skaret var vi tre stykker som trakk lykkeloddet og fikk sitte på med en flott boble opp til 2000 meter. Jeg skal ikke underslå at stemningen sto i taket på dette tidspunktet. Jeg gliste så bredt at det knaket i helhjelmen. Herfra skled jeg medvinds til Kleppefjell som jeg etter en del fikling omsider fikk til å fungere, og vant noen nye høydemetre. Da var dagen på hell og motvinden påtagelig, og jeg gled ut høyden og landet særdeles tilfreds i åkeren ved Landsverk.
Tusen takk til Audun som kjørte ned og hentet meg!

Hjartdal

En liten distansetur i marginale forhold.

Flight statistics
Date         2012-08-11
Start/finish     13:22:17 - 15:04:47
Duration       1 : 42 : 30
Max./min. height   2030 / 84 m
Max. mean/top speed 51 km/h / 55 km/h
Max/min climb rate  2.25 / -3.05 m/s over 60s
Total distance    53.34 km / Open 16 km /5 point 18.7 km

Tracklog