Eggekollen 9. september 2012

Eggekollen

Folksomt over Eggekollen i et snev av høstlig termikk.

Etter nok en bomtur til Sundvollen dagen før, var det med smil om munnen jeg fastslo at et samlet meteorologikorps utstedte profetier om 3 sekundmetre fra sør-sør-øst i Lier allerede tidlig denne søndagen. Da vet vi jo at det ikke blir bomtur på Egge.
Gledelig var det også at Terje K ble med på en tidlig take-off, allerede før ti var vi på landing. Målet for dagen var ikke stort mer enn god avkobling, hyggelig selskap og et par nye flytimer i loggen.
Vi tok oss god tid, og nærmere 12 hadde vinden økt såpass at vi fristet lykken. De første tre kvarterene var det marginalt, med konglesparking og uhyre flate svinger, men med kun to vinger på hanget var det levelig.
Forholdene ble bedre, og jammen kom det ikke et gløtt av sol som ga oss litt snill høsttermikk å leke med. Vestavinden satte etter hvert sitt preg på forholdene. I en dårlig periode kom jeg 100 meter under start, men takket være en ravneflokk som markerte løft over østsiden fikk jeg reddet meg opp igjen.
Det ble etter hvert folksomt i luften, og for første gang på lenge var det flere HG-er enn PG-er over kollen. Jeg hang rett over start da en av HG-ene raste ned i skogen etter en mislykket take-off. (Det er andre gang jeg ser dette skje på Egge i år.) Det endte heldigvis godt, men brann, ambulanse og politi ankom landing – til og med et helikopter var på vei. Hadde de som var på start brukt sin mobiltelefon litt kjappere hadde vi enkelt spart noen skattekroner og avisoppslag. Hadde flere også hatt radio, hadde de på landing kunnet gi litt mer info til redningsmannskapene og varslet HG-ene som fløy at det var et helikopter på vei.

Eggekollen

Eggekollen med Drammensfjorden i det fjerne.

Flight statistics
Date         2012-09-09
Start/finish     09:49:07 - 11:50:28
Duration       2 : 01 : 21
Max./min. height   597 / 117 m
Max. mean/top speed 37 km/h / 59 km/h
Max/min climb rate  1.38 / -2.07 m/s over 60s
Total distance    51.08 km

Tracklog