Eggekollen 7. juni 2013

Inger svever høyest med sin Mentor 3.

Inger svever høyest med sin Mentor 3.

Eggekollen-etter-jobben-Classic. Det var ikke spesielt vanskelig å bestemme seg i dag. Med sør-sør-øst på Yr, men kanskje litt mye vind, gikk turen til Lier – heldigvis uten alt for mye køståing ut fra Oslo. Køståingen ble døyvet med telefonering med Inger som beveget seg i samme retning. Hun var heldigvis ikke vanskelig å overtale om at Egge var helt riktig i dag. Dermed var vi to, og jammen ble vi ikke fire etter hvert. Øyvind og Reinhart dukket også opp. På landing var det lite vind, men på start ble vi servert relativt frisk bris i kastene. Taktikken ble å rigge og stå klar i påvente av en rolig periode. På Egge er jo som regel vinden sterkest på start, har man kommet seg opp og ut er det ofte helt fint å fly. Taktikken fungerte, men jeg fikk en liten overraskelse da jeg tok første steg frem. Vinden var omtrent vertikal. Jeg ble dratt rett opp, og vant 10 meter før jeg passerte stupkanten. Og sånn fortsatte det opp til 800 meter før det roet seg. Oppe var det ikke helt humpefritt. Midt på hanget møttes luft fra øst og vest. Det ga en fin konvergens et stykke fremover, men ulempen med dette opplegget var at det var østavindskomponent på vestsiden av hanget og vestavindskomponent på østsiden av hanget. Det blir mye motvind av sånt. Derfor ble den flybare sonen ganske begrenset. Men med 600-800 meters flyhøyde og vakre skyer var det fin utsikt, og jeg kunne duve rundt mens jeg studerte Ferderseilasen ute på fjorden. Det er flere måter å seile på. Samtidig kunne jeg prate litt med Sondre som fikk smake konvergens på Grøtterud.
Da sola sank roet vinden seg litt, og Inger, Øyvind og Reinhart kom seg pent og pyntelig ut på hanget som nå ble til ren silke. Dermed ble turen mer trivelig og kameraet ble flittig brukt. Inger lå påfallende konsekvent 50 meter over oss andre med sin Mentor 3.
Vi landet samtidig alle fire på den svære sommerlandingen. Dermed ble logistikken enkel. Fire timer i solgangsbris og hyggelig selskap er perfekt rekreasjon etter endt arbeidsuke. Neste gang skal jeg ordne med servering på turen. Eggekollen Classic.

Tracklog

Flight statistics
Date         2013-06-07
Start/finish     14:59:55 - 19:00:38
Duration       4 : 00 : 43
Max./min. height   807 / 47 m
Max. mean/top speed 48 km/h / 63 km/h
Max/min climb rate  1.60 / -1.43 m/s over 60s
Total distance    80.80 km