Eggekollen 29. juli 2013

Lav sol og flotte skyformasjoner dannet vakre kulisser for vår lek over kollen denne kvelden.

Lav sol og flotte skyformasjoner dannet vakre kulisser over kollen denne kvelden.

Det var ikke veldig krevende for Sondre å få lokket meg med på kveldstur til Eggekollen, men været var ikke helt opplagt for flyving. En god del mørke skyer, 1010 hPa og en god porsjon vind, men vi stolte på varslene om bedring ut over kvelden. På landingen traff vi en munter gjeng – Mauro, Arnan og Javier. Dermed var utsiktene til en trivelig Egge-tur gode. Dessuten er det for tiden ganske viktig å ha bil på sommerlandingen, det er et drøyt stykke å gå opp etter bilen – spesielt etter en sen kveldstur. Det hadde vært fint å få tilbake det gamle landingsjordet.

Det kom friske vindpust på start, og ikke minst en god del mørke cumuluser, så vi drøyde ventetiden med å beundre Arnans skjermhåndteringsferdigheter før det ble flybart. Take-off ble ikke fullt så elegant som jeg hadde håpet på. Det var litt rufsete, og den nye vingen har mye energi og er mer kresen i opptrekket. Oppgaven ble ikke lettere av at høyre brems var tvunnet en gang rundt raiseren.
Det var moro å få testet den nye vingen for første gang på hang, med sakteflyving, små out-and-returns og noen glidetester med Sondre (som endte uavgjort, men det var sikkert artig for Sondre å kunne fly sammen med helt moderne vinger :)) Mine vinger er dessuten ikke skikkelig innflydd før de har fått seg en tur i Lierdalen.
Det var fortsatt hangbart da vi ga oss. På landing ble vi tatt i mot av Lier-bataljonen. Takk til alle for hyggelig selskap!

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

Tracklog

Flight statistics
Date         2013-07-29
Start/finish     17:08:14 - 19:21:28
Duration       2 : 13 : 14
Max./min. height   609 / 43 m
Max. mean/top speed 53 km/h / 56 km/h
Max/min climb rate  0.98 / -1.78 m/s over 60s
Total distance    57.34 km