Eggekollen 16. september 2012

I følge Yr kunne man forvente et fint hang i Lier i dag (2.5-4.1 m/s sør og sør-sør-vest), men takket være katastrofemeldingene på XCSkies (hvor de varslet den sikre død for alle som skulle finne på å bevege seg utendørs med noe større i hånda enn en paraply) kansellerte vi alle flyplaner. Men etter hvert som timene pårant, ble jeg mer og mer mistenksom – hadde vi igjen blitt lurt av denne grovkornede, globale meteomodellen som oppdateres et par ganger i døgnet? Derfor la jeg like godt dagens treningstur til Lier slik at jeg med egne øyne kunne få se denne voldsomme stormen som XCskies (den eneste værtjenesten som tar penger for tolkningene sine) hadde varslet. For sikkerhetsskyld la jeg vingen i bilen.
I Lierdalen var det flau vind, på start sto det perfekt inn, og det hadde det visstnok gjort vel og lenge i følge en enslig HG-pilot som satt og sorterte spiler. Men da jeg sto startklar var det løyet såpass at det ikke lenger var hangbart. Etter ganske langvarig venting i håp om et par knepp mer vind, ga jeg opp og fikk en av mine meget sjeldne skliturer på Egge.

Noen japanere har blant annet hevdet: «Genchi genbutsu»! (som vanligvis forklares med «go to the source to find the facts to make correct decisions, build consensus and achieve goals at our best speed»). Det er kanskje noe i det.

Flight statistics
Date         2012-09-16
Start/finish     13:16:36 - 13:25:50
Duration       0 : 09 : 14
Max./min. height   458 / 115 m
Max. mean/top speed 34 km/h / 42 km/h
Max/min climb rate  0.00 / -1.20 m/s over 60s
Total distance    4.15 km

Tracklog