Eggekollen 16. august 2012

Eggekollen

Inger med sin Factor 2 og en vakker himmel.

Ingen kjenner dagen før solen går ned, lyder munnhellet, og spesielt gjelder vel det været. Det var dystre skyer i Oslo og regn i Lier da jeg møtte Inger, Sondre og Espen på landing. De to sistnevnte hadde nettopp flydd i marginale forhold, men var meget optimistiske for dagens videre utvikling. Jeg var i utgangspunktet tilfreds med en sklitur slik været nå fremsto.
Da vi etter en del pusting og pesing atter var på Egge-starten og kunne skue ut over den vakre Lier-dalen var regnskyene drevet forbi, og inn sto det to laminære sekundmetre. Det økte litt mens vi sorterte liner og duk, og da vi var klare fikk vi perfekte startpulser.
Egge viste seg fra en ny side i dag. Lite meteo-vind gjorde termikken meget skrubar, og det var plenty av den. Etter hvert løftet det støtt både ute i dalen og bakover på kollen. Boblene var myke og milde, og det var aldri noen fare for å drive av bakover i den flaue vinden. Skyene bygde fra lav høyde og skapte flotte formasjoner rundt oss mens vi muntert lekte oss i løftet – rart ikke flere dukket opp, egentlig. Egge har en oppsiktsvekkende flybarhetsstatistikk – selv på marginale dager.
Takk til Inger, Sondre og Espen for trivelig selskap!

Flight statistics
Date         2012-08-16
Start/finish     15:01:49 - 16:58:27
Duration       1 : 56 : 38
Max./min. height   766 / 113 m
Max. mean/top speed 46 km/h / 50 km/h
Max/min climb rate  1.12 / -1.25 m/s over 60s
Total distance    52.12 km

Tracklog