Brandbukampen 29. juli 2012

Brandbukampen

Undertegnede over furuene på Brandbukampen. (Foto: Terje Kristoffersen)

Det sto mellom Solfjellstua og Brandbu. Sistnevnte trakk det lengste strået – variasjon, mer tumleplass og muligheter for ordentlig termikk ble utslagsgivende. Det hjelper selvsagt at Brandbu er raus på landlig idyll.
Ankom start litt etter 12. Noen stadige vindkast gjorde oss fremmøtte skeptiske. Det ble en times hyggelig venting før det roet seg ned. Ja, det roet seg nesten for mye. Værgudene aktet ikke å sy støttehang under armene på oss, her måtte det jobbes! Det slapp bobler nå og da, men de drev raskt bakover og jeg slapp dem omtrent ved masten for ikke å komme for langt bak medvinds.
Etter en halvtime havnet jeg under starthøyde og forberedte meg på en snarlig landing, men var heldig og fant en frelser over det nedre hogstfeltet. Fulgte med denne gangen uten å tenkte på at jeg drev av kollen. Jeg kom ganske høyt, og nådde et punkt hvor jeg måtte velge – dra videre medvinds eller snu og kjempe seg motvinds mot kollen igjen?
Jeg valgte det siste – til tross for at jeg kunne se antydning til cumuluser noen hundre meter lenger medvinds. Det hadde nok vært mer moro å dra av gårde og friste lykken. For frem mot kollen sank det begredelig, og det lille jeg fant kom fra le-siden og var i dårlig lune. Jeg ankom fremsiden vel under kapitulasjonshøyde. Det var bare å lande. Selv ikke den såkalte energigården bidro med redningsplanker i dag.
På landing var det godt selskap, og snart etter kom Terje K svinsende ned over trærne. Takk til Gunnar for transport opp igjen. Vi var innstilte på en tur til, men vinden hadde dreid. Iherdig innsats til tross – de som prøvde seg måtte til slutt gi opp.

Alle bildene er tatt av Terje Kristoffersen. Mange takk!

Flight statistics
Date         2012-07-29
Start/finish     11:26:26 - 12:27:51
Duration       1 : 01 : 25
Max./min. height   1006 / 173 m
Max. mean/top speed 42 km/h / 54 km/h
Max/min climb rate  2.08 / -2.08 m/s over 60s
Total distance    27.29 km

Tracklog

Brandbu29072012_3 Brandbu29072012_2 Brandbu29072012_kompportrett_k